RESUM DE LA REUNIÓ REGIONAL RPMS – 8 DE JUNY DE 2021

by | juny 15, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Abans de començar la reunió, el Comissari Sallent va tenir unes paraules per recordar la nostra companya Loli, que ens va deixar en un accident de trànsit el passat dia 4 de juny. Sallent va donar el seu suport a la família i va agrair l’escalf rebut per part del col·lectiu i els sindicats. Des de l’SME expressem el nostre agraïment per aquestes paraules.

Els punts tractats en l’esmentada reunió van ser els següents:

Neteja de les comissaries insuficient

Traslladem la falta de neteja a les comissaries, sobretot en caps de setmana. L’Administració ens comunica que és cert que durant el mes de maig, per un problema de contractació, es van reduir les hores del cap de setmana. Assegura que a partir del dia 1 de juny s´ha canviat el contracte i s’han ampliat les hores de neteja i el problema està resolt. També fa un incís en què això no ha afectat a les desinfeccions de zones quan s´ha detectat un cas positiu de Covid.

Problemes a les talles de la uniformitat

S´ha detectat que la nova empresa que proporciona diferents peces d’uniformitat (sobretot els pantalons) té un forma de tallar diferent a la que teníem fins ara: aproximadament dues talles menys. Això ha comportat que els companys i companyes hagin de retornar la roba i demanar canvis de talla, dilatant la seva adquisició en el temps. L’Administració ens comunica que son conscients del problema i que les oficines de suport ja n’estan informades per tal de què informin els agents.

Problemes detectats als airbags dels nous vehicles Seat Ateca

Ens consten diferents queixes a moltes ABP que expliquen que els Seat Ateca nous detecten al panell una errada a l’airbag. Des de l’Administració ens comuniquen que és cert i el que estan fent és portar-lo al taller oficial. Segons la informació rebuda per part de Seat, el problema és un fusible i no pròpiament l´airbag, el qual funciona correctament.

Problemes de climatització a diferents comissaries

Ens comuniquen que, de cara a l´estiu, totes les refredadores de les comissaries estan en servei. Queden pendents algunes reparacions per evitar que es quedin aturades en pics de calor, com per exemple a la CD Viladecans, i cal substituir alguns fan coil a diverses comissaries que es troben a l´espera d´aprovació de pressupost i s´aniran executant gradualment.

També ens comenten que, actualment, el sistema de refrigeració està domotitzat i no es pot regular manualment més enllà de 3 graus amunt o avall.

 • ABP L´HOSPITALET: la màquina ha rebut diferents reparacions per tal de que doni servei a l´estiu però s´ha de canviar durant el tercer trimestre de l´any.
 • CD VILADECANS: ens comuniquen que es canviarà la tercera turbina de condensació i un fan coil pendent per passar l´estiu.

Des de l’SME ens sorprèn que no es tinguin constància de més problemàtiques d´altres destinacions, així que hem de recordar que aquestes queixes es fan arribar a administració regional amb els canals habilitats per activar manteniment.

Seguretat a les comissaries

Novetats pel que fa a les instal·lacions de càmeres, il·luminació exterior i accessos a comissaries.

 • CD SANT VICENÇ DELS HORTS: S´està realitzant la instal·lació de la il·luminació exterior.

S´han instal·lat els nous controls d’accessos a totes les comissaries de la regió. Els codis els ha acordat Infraestructures i es poden canviar. També es podrà obrir amb la targeta identificativa un  cop es connectin als servidors.

Des de l’SME tornem a insistir en potenciar la seguretat en diferents comissaries on ens trobem accessos amb una simple barrera, sense càmeres de seguretat i per on és fàcil l’accés de gent des de l´exterior. Ens comenten que és la Comissió de Seguretat qui s´encarrega de valorar aquests temes i des de la Regió s’ha de aprovar el que digui aquesta comissió.

Manca de vehicles a tota la RPMS

Traslladem el que considerem un problema greu de manca de vehicles a la regió. L´Administració afirma que a finals d´any està prevista la licitació de 386 vehicles logotipats i que la distribució es desconeix, ja que no depèn de la regió i es una mancança generalitzada a totes les regions policials.

Des de Suport Regional ens comuniquen que són conscients d´aquesta problemàtica i quan es té coneixement d’alguna comissaria on s´agreuja el problema per vehicles avariats, el que es fa és gestionar vehicles d´altres ABP, o de serveis regionals (Trànsit, ARRO…) i fins i tot d´ASA i Brians, per tal d´anar cobrint aquesta mancança.

Cobertura de la RPMS durant l’estiu amb hores extres

Demanem informació sobre si es cobriran les mancances d´efectius durant l´estiu amb hores extraordinàries, i ens comuniquen que NO, ja que actualment només disposem d´hores extraordinàries per POEA i no es preveu cap canvi al respecte.

Agents en pràctiques

Una vegada activat el Pla de Costes, demanem si hi haurà moviment dels agent en pràctiques. La resposta és que en un principi no es canviarà de destinació fins que finalitzin les pràctiques. Un cop acabades aquestes, es desconeix encara si el moviment es farà en finalitzar-les o es farà coincidir amb la sortida de la nova promoció de l´ISPC. Quan es tingui més informació  al respecte, se´ns informarà.

Material d’ordre públic per a USC

Ens informen que es va repartir material a l’ABP Vilafranca i l´ABP Vilanova i de moment no ha arribat més material. Està previst que a cada ABP hi hagi 15 escuts, 15 cascos i 15 defenses d´ordre públic. A cada CD serien 7 i a la seu regional n´hi haurà 30.

Problemes d’emmagatzematge de marihuana

Traslladem els problemes d’emmagatzematge de cànnabis. Ens comenten que es van demanar dos contenidors més: un seria per l´ABP Martorell i l’altre per l´ABP Vilafranca, ja que els que tenim actualment a l´ABP Sant Feliu i la CD Viladecans s´han quedat petits. Aquests contenidors no els van portar ja que actualment estem a l´espera de que es faci efectiu el magatzem central per aquest tipus de substàncies que es troba en construcció a l´ABP Nou Barris. De la mateixa manera, ens informen que s´està potenciant mes el poder destruir aquest material i no emmagatzemar i que s´està treballant l’assumpte amb els jutjats. A més,  a l´ABP Sant Feliu està previst posar una caseta on deixar les mostres mínimes que ens obliga el jutjat.

Problemes en l’entrega d’uniformitat i material específic de l’ARRO

Es torna a demanar l’entrega de la uniformitat (granotes) als companys nous de l’ARRO RPMS, i el material específic d’ordre públic. Ens comenten que tot el material específic d’ordre públic ja està entregat i falten les granotes d´hivern i estiu i la funda de l´armilla específica de l´ARRO. Es tracta de roba licitada pel concurs d´ARRO que encara no ha arribat. Des de l’SME lamentem aquesta manca d´organització i falta de material i que els companys d´ARRO  hagin d´anar actualment amb granotes d’altres companys.

ABP L´HOSPITALET

 • Ventilació del menjador: ens comuniquen que el menjador s´ha ampliat fins als 72m2 i que, actualment, estan ben ventilats i les màquines instal·lades renoven l´aire de manera correcta.  No s´han pogut instal·lar finestres ja que el disseny de la comissaria no ho permet.
 • Petició de cortines a les OAC: s´han demanat cortines per als despatxos d´OAC, tant per protegir del sol com per seguretat i evitar d’aquesta manera que des de l´exterior es pugui veure tot el que passa a les OAC. Segons l’Administració regional, no consta cap petició al respecte.
 • Manca de fundes de portàtils: actualment les que hi ha són insuficients i algunes estan en mal estat. Ens comuniquen que si es troben en mal estat s’ha de demanar el canvi amb la documentació corresponent. De la mateixa manera, si s´ha de demanar més quantitat es pot dur a terme a Suport Regional.
 • Manca de bateries: continuem amb aquesta problemàtica. Han portat un carregador més, però actualment ens trobem que no hi ha piles carregades per iniciar el servei.
 • Grup de motos: estan intentant recuperar les motos que no es feien servir a la resta d´ABP per tal de potenciar aquest grup i poder arribar algun dia a funcionar com els “Guilla” de Barcelona. Però actualment disposem de poques motos i les que tenim no estan en bon estat. Es vol potenciar aquest grup ja que pot ser molt operatiu i s´està demanant el material adient.

ABP GAVA

Es trasllada la problemàtica de mosquits a l’ABP. Demanem neteges més sovint de les canonades d’evacuació no fecal. Ens comuniquen que una vegada van tenir coneixement del problema es va realitzar aquesta neteja i està previst amb l´empresa fer dues neteges anuals per evitar aquesta problemàtica. L´empresa que porta el control de plagues ens informarà quan s´han de realitzar. Aquestes neteges també es faran a l´ABP Esplugues i l´ABP Garraf perquè tenen la mateixa problemàtica.

SALA RPMS

 • Tancament de la Sala RPMS: finalment està previst el trasllat de la Sala a l´edifici del carrer Bolívia, sent conscients de què està pendent d´unes reformes importants per tal de donar cabuda a les sales regionals metropolitanes. Pel que fa a les dates previstes, es va comentar que es volia fer efectiu el trasllat durant el 2022, però veient el volum i la importància de les obres a realitzar, és molt possible que es perllongui en el temps.
 • Problemàtica amb la manca de mascaretes FP2: ens informen que no hauria d´haver cap mancança d´aquesta mena de mascaretes perquè actualment n´hi ha suficients per repartir i no en tenen constància. Es parlarà amb el Cap de la sala per fer-li arribar que actualment no hi ha problemes d’estoc.

ABP SANT FELIU / REGIÓ

 • Problemes d´estacionament: Actualment ja existeixen problemes per estacionar els vehicles a l´exterior i ara es veuran agreujats pel projecte municipal d´ampliar l´itinerari pedalable del municipi: es veuran afectades les places d´estacionament de la carretera Sansón (carrer de les dependències policials). Ens comuniquen que, un cop comunicat aquest projecte, es va demanar que ens habilitessin una zona d´aparcament alternativa (zona pàrquing municipal del carrer Les Teixedores) però no es va acceptar. Finalment, han afirmat que estudiaran modificar el sentit de circulació de la Rbla. Marquesa de Castellbell (zona inferior de la Carretera Sansón) i canviar l´aparcament a “bateria” amb la intenció de crear més llocs d´aparcament. En cas que es faci, considerem que aquest espai serà totalment insuficient.
 • Sobrecàrrega de feina del company que fa servei de porta: Traslladem aquesta incidència, ja que en ser un edifici regional esprodueix una sobrecàrrega de control de gent, de trucades, de control d´entrada i sortides de persones i vehicles. Ens informen que en breu s´incorporarà a aquest servei un reforç d´un tècnic de suport no policial a les hores de més afluència de gent.

CD SITGES

 • Des de l’SME tornem a insistir en la problemàtica de pudors als vestidors i la necessitat de trobar una solució definitiva. Ens comuniquen que s´està realitzant un informe per tal de realitzar obres per corregir aquests problemes, encara que no els consta que hi hagi queixes al respecte des de que es van segellar els embornals de manera provisional.
 • Es demana una màquina d´ampolles d´aigua 1´5L: ens comuniquen que s´ha fet un nou contracte amb l´empresa i ara es portaran maquines d´aquest tipus a totes les comissaries.

ABP VILANOVA

 • Es demana una modificació de la infraestructura de recepció. Actualment és un vidre rígid i costa escoltar el que diu el ciutadà. A vegades tenim queixes de ciutadans que venen a denunciar i no es respecta la seva privacitat ja que han de parlar massa alt i el motiu de la denúncia és escoltat per la resta de ciutadans que es troben a la sala d´espera. Ens informen que això es un tema que ha de resoldre la Comissió de Seguretat. Es parlarà amb el Cap per si cal fer modificacions, sempre tenint en compte que aquests assumptes depenen de què s´aprovi un pressupost.