RESUM DE LA REUNIÓ REGIONAL RPTE – 14 de setembre de 2021

by | set. 16, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Seguretat comissaria Mora


Sense entrar en detalls, s’informa que algunes millores ja s’han realitzat. Tanmateix, l’11 de març es va elevar un informe molt detallat a CSUCOT i Infraestructures amb propostes de millora i s’està a l’espera de resposta.


Vehicles: actualitat i previsió arribada


Es fa una enumeració del nombre actual de vehicles a la regió. Ara mateix, no poden determinar el nombre de vehicles que arribaran de la nova distribució prevista per finals d’any. En aquest sentit ens informen que dia 30 tenen una reunió sobre aquest assumpte.


Pla Emergències Nuclear (PEN)


Els caps de la regió fan una exposició on detallen el material actual i la formació realitzada. Pel que fa al material la regió disposa de 3 monitors de mesura dels nivells de radioactivitat; 90 dosímetres; 70 dosímetres personals i 2400 pastilles de Iodur Potàssic.


Pel que fa a la formació, el 2020 no es va poder fer a causa de la COVID. Aquest 2021 hi ha la previsió que el 29 i 30 de setembre, en aquelles comissaries afectades pel pla PENTA es faci formació que serà realitzada per formadors del Consell de Seguretat Nuclear. En aquest sentit, es preveu que aquells efectius interessats disposaran de la possibilitat de fer formació on-line.

Plantacions marihuana


Sorgeix el debat de la problemàtica que genera aquesta qüestió i els riscs que comporta per als agents. La línia generalitzada que s’està intentant adoptar és la destrucció “in situ”. Actualment, el percentatge que es guarda se situa entorn del 20%.


Incidències en dependències arran de les pluges


A Tortosa i Amposta s’està treballant per trobar els punts de filtració. Respecte a Mora s’han detectat filtracions puntuals que es miraran de solucionar.


Anomalies dietes UMAR


El problema de no haver percebut les dietes corresponents venia motivat perquè des de SGRH no s’havia enviat les instruccions fins a la setmana passada. Des d’Administració ens manifesten que els afectats ja han estat informats de com procedir.


Plaga de mosquits a dependències de Mora


S’hi està treballant amb control de plagues i s’està valorant quina és la mesura més adient.

La pròxima reunió regional està prevista pel 14 de desembre. Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar-nos.