Reunió de la Regió Policial Metropolitana Nord de 12 de desembre del 2023

by | des. 18, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Reunió entre les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia, els Caps de la Regió Policial i els serveis d’administració regional.

El passat 12 de desembre s’ha dut a terme reunió amb els responsables de la Regió Metropolitana Nord, els serveis d’administració  i les organitzacions representatives. A continuació us fem un resum dels punts més importants.

Primer.- Qüestió prèvia

Des del SAP i des de l’SME hem traslladat que, amb la signatura del darrer acord molts serveis no tenen cap instrucció de com l’han d’aplicar i el més important, no tenen data de quan es procedirà al pagament o la manera d’indemnitzar. Tot queda en hipòtesis i això afecta a tots els serveis USC, INVESTIGACIÓ , ARRO I TRÀNSIT de la nostra regió.

Segon.- Manca de d’efectius

Actualment la regió policial Metropolitana Nord segueix patint una manca d’efectius. Això repercuteix en la seguretat dels agents així com en la denegació de permisos i retallada dels cicles de vacances. Els comandaments estan treballant amb la Comissaria General Técnica per tal de poder resoldre aquesta manca d’efectius.

D’altra banda estan pendents de publicar nous oferiments, però el sistema actual fa que el procediment sigui poc EFICAÇ i FARRAGÓS.

I el més greu és que per part de la Comissaria General Técnica s’estan trencant les comissions de “Cap de torns” a Caporals quan aquest deixen d’efectuar les tasques de cap de torn, tot i la manca de Caporals als escamots.

Tercer.- Prova pilot amb el tractament de la Marihuana comissada.

Ambdues organitzacions sindicals hem denunciat l’acumulació dels residus i la mala gestió de les plantes de marihuana en dispositius especials. Concretament durant l’any 2021 vam denunciar que els agents han de fer de “jardiners de les plantes que requisen” arribant a denunciar davant la inspecció de treball aquests fets.

Actualment i per ordre d’Inspecció de treball, el Departament d’Interior ha de trobar personal no policial i material per poder resoldre aquesta situació. Per aquest motiu, la Regió Metropolitana Nord fa la prova pilot a per poder expandir-la a tot el territori.

Quart.- Problemes amb el sistema de guàrdies no presencials GNP

Actualment el sistema de GNP està donant molts problemes a conseqüència d’un acord on es deixa obert i no entra a definir concretament aquest serveis “SENSE “deixar “PEU” a “INTERPRETACIONS” per part de la Subdirecció de Recursos Humans.

Cinquè.- Problemes amb el parc mòbil

Primer tenim la manca de vehicles de paisà que actualment pateix tota la regió. Aquesta problemàtica els serveis d’administració Regional han elevat la queixa al departament corresponen perquè no depèn de la Regió.

D’altra banda els 4 vehicles que no disposaven d’ITV en vigor ja està resolt.

La nostra organització ha reclamat l’adequació de les bases de dades per tal de saber quin número de vehicles tenim actualment i en quines condicions a fi d’agilitzar els processos de renovació del parc mòbil.

Finament des del SAP i des de l’SME insistim en la compra de vehicles adients per a cada territori com 4x4i el més important, que siguin vehicles amplis per poder efectuar la tasca policial. En funció dels vehicles i de l’alçada dels efectius policials repercuteix en la seguretat del mosso i en les condicions de treball diàries.

Sisè.- Pla d’actuació d’adequació de comissaries.

Actualment el servei d’administració de la Regió Metropolitana Nord disposa d’un fons per poder renovar i adequar moltes de les comissaries de la Regió abans del 31 de desembre de 2023. Concretament es procedirà en la comissaria de Sant Adrià del Besós al canvi de il·luminació LED i renovació del sostre.

Mentre que a les comissaries d’Arenys Mar i la CD Premià de Mar es renovaran les marquesines exteriors i panels. I la renovació del paviment exterior, a la de Granollers es renovarà el sistema de refrigeració i col·locació de vinils per reduir el sol directe i es renovaran les catifes exterior de la zona “peixera”.

En quan a la comissaria de districte de Caldes de Montbui es renovaran les de taules i s’arreglaran els problemes de pèrdua d’aigua de la zona de serveis. A la comissaria Santa Coloma de Gramenet es farà la renovació de portes d’accés i de sostre.

I per últim a les comissaries de Pineda de mar es farà una redistribució interior i a la de Sant Celoni es renovarà la taula de la zona de “peixera”

Des del SAP i des de l’SME hem reclamat la necessitat de renovar els sistema de videovigilància exterior de tota la Regió i resoldre els problemes perimetrals i les portes exterior d’ABP Terrassa  i de l’ABP de  Cerdanyola del Vallés.

Setè.- Manca d’espais a les ABP

Actualment tenim un problema d’espais a toles les dependències policials de la Regió es vol treballar en instal·lacions de mòduls exteriors. Aquest mòduls volen ser provisionals fins efectuar les obres. La nostra organització sindical ha deixat constància que veient la trajectòria de les execucions de les obres per part del Departament d’Interior no volem que el mòduls siguin ETERNS .

Aquestes han estat les qüestions tractades. Per a més informació o per aportar temes a properes reunions podeu posar-vos en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades.

SAP-SME Junts, serem millors!