REUNIÓ REGIONAL CAMP DE TARRAGONA 15 DESEMBRE 2021

by | des. 17, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) s’han realitzat les següents preguntes:

– Problemàtica evident d’un creixement de població al Vendrell, falta de més recursos, personal i Policies Locals.
La Intendenta és coneixedora de la problemàtica d’aquella ABP, són sabedors de la falta de personal amb l’increment de la població i que les Policies Locals també tenen els seus problemes per poder donar una resposta.
Ens informa que es prendrà una decisió Regional per intentar pal·liar la problemàtica d’efectius i inclús es presentarà un informe per demanar un augment d’agents en aquella ABP.

– OAC i el GAV de l’ABP Vendrell estan portant una gran càrrega de denúncies, tràmits, seguiments, etc., i que no es dona prou sortida, ni descans dels agents en aquestes tasques. Des de l’SME sol·licitem un reforç, als membres que estan gestionant l’ OAC per poder fer tots els tràmits amb millors condicions, garanties de qualitat i agilitat.
Regió sap de la problemàtica, coneix que el GAV té 325 víctimes on cal fer un seguiment diari de les persones i fer els corresponents oficis i informes.
També coneix la problemàtica de l’OAC i de tots els tràmits burocràtics per la gestió dels mateixos i la fatiga corresponent.
Malauradament, ens informen que ara mateix NO és té cap reforç per l’esmentada tasca i que en aquests moments no tenen més personal per reforçar.

-Des de l’SME s’ha demanat que es tornin a mirar els protocols i els procediments per tal de fer una custòdia d’un pis amb material intervingut en el seu interior. Entenem que en zones conflictives cal mesurar més els riscos per tal d’encomanar una custòdia.
Regió contesta que si és cert, cada dia existeix una agressivitat més alta cap als agents i que en els barris conflictius cal adequar un operatiu per evitar la possibilitat d’una agressió i la recuperació del material o altres.
Però en aquest cas, el cap operatiu va creure suficient que amb les dotacions d’USC es podria custodiar la zona.
Des de l’SME lamentem que en aquest operatiu quatre agents fossin agredits i esperem que els protocols i els llocs on actuar s’estudiïn i es millorin els procediments per evitar una situació similar.

– l’SME pregunta a l’Àrea de Trànsit de Tarragona, del perquè es planifica a les nits 5 agents en lloc de 6 i el motiu de no deixar patrullar en un mateix vehicle 3 agents.
Regió ens informa que tot és a causa de la planificació de la setmana, ja que es comença amb un número de personal i que de mica en mica aquest segons s’apropa el cap de setmana va augmentant, existint canvis d’agents, AP’s concedits i altres.
Sobre el tema de no deixar patrullar tres agents en un mateix vehicle és simplement per protocol que existeix arran del Covid-19.
Així i tot, ens informen que es comprometen a mirar de gestionar la petició per una millor seguretat per part dels efectius a la nit.

– Des de l’SME es demana que a Sala 112 Reus, es proporcioni armer per a tots els/les agents que han arribat en aquests últims dies, armariets amb dimensions per poder col·locar la roba i el material de dotació dels agents, bancs de fusta per poder canviar-se i la revisió de les noves cadires.
Administració Regional informa que l’empresa que fabrica els armers es va quedar sense material primari per poder fer l’armer, però que entre aquesta setmana i la pròxima es preveu un armer al 112 (setmanes del 13/12/21 al 26/12/21).
Sobre els armaris per poder canviar-se, es demanaran 10 armaris i s’intentaran proporcionar com més aviat millor, tot i que no es descarta una entrega al juny.
Els bancs de fusta, estaran proporcionats per l’administració de Mossos i aquests estan ja demanats i s’està esperant l’entrega.
Sobre les cadires que s’estan utilitzant al 112 ens informen que no és una compra que afectiu solament a la regió del camp de Tarragona. Les cadires són una adquisició per a totes les sales i que prenen nota de les deficiències d’aquestes per tal de donar coneixement de les seves mancances.

Altres qüestions:
Durant el 2022 totes les ABP (excepte ABP Reus que ja en disposa) tindran les noves càmeres per a poder fer les videoconferències judicials.
Durant aquestes setmanes a la Regió del Camp de Tarragona es lliuraran 18 nous vehicles i s’incorporaran 24 caporals, distribuïts per les ABP i CD del Territori.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra