REUNIÓ REGIONAL CAMP DE TARRAGONA 7 D’OCTUBRE DE 2021

by | oct. 8, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Problemàtica amb les olors de marihuana

Avui dia continua existint el problema de poder tenir un dipòsit extern d’aquesta planta.


Des del jutjat s’obliga a agafar totes les plantes que es detecten, tallar-les i dur-les a l’ABP per tal que tant Jutjat com les parts implicades en el procediment passin per les instal·lacions per tal de veure el material i un cop feta aquesta pràctica, el Jutjat permet-hi cremar-ho.


Ens expliquen que el període de retenció d’aquestes plantes, dura un màxim de 5 dies, però que a causa del gran volum de plantes, hi ha la percepció que es queden setmanes al lloc. S’està mirant que una empresa externa sigui en un futur, l’encarregada de tallar les plantes i així evitar que els agents siguin els encarregats de fer aquesta feina.


Tanmateix ens informen que els companys d’ARRO i TEDAX estan treballant conjuntament per fer entrades a operatius de desmantellament de plantacions, ja que s’han trobat trampes elèctriques.


Es reclama que les màquines de subministrament d’entrepans per les àrees de detinguts tinguin un millor control pels entrepans d’aquests, ja que s’ha trobat casos on el menjar està florit o en mal estat

Ens informen que han arribat amb un acord amb l’empresa per tal que de dilluns a dissabte es passi mínim un cop per tal de reomplir i controlar el menjar que els agents han d’entregar als detinguts.

Climatització zones Àrea de custòdia de l’ABP Tarragona i zona de menjador de l’OAC de Mallafré

Ens expliquen que el tècnic responsable que es fa càrrec, està realitzant un estudi per tal que per 2022 estigui solucionat, ja que el problema deriva d’una mala infraestructura i un mal plantejament dels aires en els punts indicats.

Falta de personal a les ABP’s de la Regió

Amb l’arribada dels nous agents es reforçaran els efectius de les comissaries. Es comenta la preocupació de l’augment de les denúncies de l’ABP del Vendrell sobre com agilitzar els tràmits i de com resoldre la problemàtica de persones que volen denunciar amb cita prèvia i s’ajunten en el mateix moment amb persones que han de denunciar un fet prioritari.

Exposen que han reforçat l’OAC del Vendrell amb 3 persones, també que el grup de proximitat passa els seus integrants a escamots i que coneixen la problemàtica que El Vendrell està patint amb l’increment de la població en aquests mesos. Manifesten que elevaran petició, exposant l’increment en el volum de feina.

Porta Àrea custòdia ABP Reus

S’ha fet un estudi per tal de canviar-la i estan a l’espera d’autorització per a poder fer el canvi.


Des del Sindicat demanen un estudi de les càmeres de custòdia de les ABP’s per tal que els detinguts no tinguin un accés tan fàcil a elles i no puguin danyar-les o moure la visió d’aquestes.

Manifesten que aquest tipus de peticions cal adreçar-les a Insfraestructures.

Altres qüestions

La Intendenta Rocio, ens ha informat que d’aquí a poc temps s’incorporarà la figura del Cap de Torn Regional al Camp de Tarragona. Aquesta figura Regional estarà compresa per 6 Sots-Inspectors (es desconeix horari).

Una de les principals tasques d’aquesta figura, serà la de ser el comandament operatiu.
El Cap de Torn Regional sortirà de l’ABP de Tarragona i serà acompanyat d’un agent d’USC d’aquesta ABP en el seu torn.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra.