REUNIÓ SOBRE LES HORES DE ROMANENT DE LA COVID-19

by | maig 26, 2021 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS REUNIONS

Avui, 26 de maig, ens hem reunit els sindicats i l’Administració per tractar la problemàtica sorgida amb les bosses de romanent en determinats casos en què es va haver de desplanificar la feina amb motiu de la COVID.

La primera cosa que des de l’SME hem volgut deixar molt clara és que, des del primer moment en què es va detectar la problemàtica, la nostra organització la va traslladar de forma immediata a la SGRH demanant que s’apliqués un criteri únic a l’hora de gestionar el personal. El motiu: segons la unitat, es desplanificava fent més gran el romanent i, en d’altres, s’aplicaven Guàrdies No Presencials (GNP), etc.

Finalment i en no aplicar-se un criteri únic, el resultat va ser que es van donar multitud de casuístiques molt difícils de controlar, a banda dels greuges comparatius entre agents de diferents unitats i àrees.

A aquesta problemàtica inicial se li va sumar una manca de criteri únic posterior a l’hora de gestionar el romanent resultant final. En conseqüència, a algunes unitats es va planificar el romanent de forma pausada i continuada i, en d’altres, establien perllongaments de jornada o no el planificaven i a canvi esperaven a finals d’any policial per compensar amb les hores acumulades.

En definitiva, una mala gestió horària que ha portat a una situació amb solució molt complexa. Des de l’SME hem demanat que es compensi a aquells agents que van arribar a finals d’any amb hores de romanent i aquestes es van restar de la bossa d’hores acumulades. De la mateixa manera, exigim que es busqui compensar a aquells que, durant l’any policial, ja els han anat planificant aquest romanent.

A més, hem sol·licitat que la promesa paga COVID que finalment no es va lliurar al CME sigui donada ara com a reconeixement a la feina i l’esforç realitzat durant la pandèmia. Ja no tant pels diners que representa sinó pel reconeixement que porta implícit i que se’ls ha donat a altres col·lectius essencials.

 L’Administració planteja aplicar un permís retribuït recuperable per a aquelles jornades que en el seu moment van ser desplanificades i, pel que fa a les hores a recuperar, donar-les per recuperades.

D’aquesta manera, es faria desaparèixer el romanent i l’interessat no romandria en deute, ja que les hores es donarien per recuperades. També ens plantegen separar la possible solució a aquestes hores de romanent de la problemàtica de la paga COVID no aplicada, argumentant que aquesta última té rerefons econòmic i no és competència directa de la SGRH.

Com a conclusió, ens presentaran una proposta d’acord amb tots els factors esmentats a la reunió d’avui i se’ns tornarà a convocar novament en el termini d’una setmana per acabar d’apropar postures.