Reunió Subcomissió de material 22 de juny del 2022

by | juny 23, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dimecres hem assistit a la reunió de la Subcomissió de Material al complex Central d’Egara. S’han tractat els punts següents:

Nova uniformitat

La nova uniformitat s’hauria d’entregar als/les agents abans d’acabar l’any 2022 i, el canvi d’uniformitat, s’hauria de realitzar al gener o febrer del 2023.
La uniformitat actual no s’ha de retornar i s’haurà de guardar, ja que aquesta continuarà sent oficial i s’utilitzarà a l’uniforme de mitja gala.

En referència als amidaments de la nova uniformitat, a hores d’ara, es emporten uns 4000 realitzats i aquests s’han fet en 4 llocs habilitats. Avui 22 de juny, s’han habilitat 15 punts més, on poder anar i és té previst augmentar-ne 4 més. La intenció és que tots els agents del cos hagin dut a terme l’amidament abans de la primera setmana d’octubre, però al juliol hauria d’estar amidat una gran part del col·lectiu.

Armilla i fundes

No es contempla donar de dotació una altra funda d’armilla i es té previst que l’any 2024 comencin les renovacions de les armilles antibales, ja que aquestes començaran a caducar segons dates del fabricant.

La intenció és que les noves armilles que es començaran a lliurar el 2024 i les de les renovacions, haurien de ser més fàcils de posar i més còmodes.

Material específic per les unitats del Pirineu

S’està mirant la dotació de polaines i guants específics.

L’administració informa que un cop tinguem la nova uniformitat, miraran quines son les necessitats que es generen en referència al confort tèrmic de les unitats del Pirineu. També estan valorant l’opció de dotar a tots els agents del cos amb un sota casc.

Vehicles APEN

Volen adquirir un nou Autocar per l’any 2023, però no ho poden assegurar atenent a què hi ha molts problemes per aconseguir nous vehicles degut a la situació actual de manca de material i altres.

A l’abril/maig arriben dues noves furgonetes.

Estan analitzant nous models de vehicles on la càrrega del detingut càpiga en el maleter, sense haver de prescindir de cap material policial per manca d’espai.
S’està estudiant l’opció de comprar vehicles amb mampara unipersonal, però la fabricació d’aquest surt molt costosa.

Furgonetes Ordre Públic

L’administració es planteja que les furgonetes d’ordre públic estiguin formades per 6 agents i no per 7, com ho fan actualment. Amb aquesta modificació exposen que tindrien menys problemes de càrrega.

Estan estudiant col·locar unes noves defenses a les furgonetes d’ordre públic, les quals pesen menys, i no toquen fàcilment amb el terra. Estan fent proves i ens informen que estan funcionant molt bé.

Nous Vehicles

Els nous vehicles no arribaran fins a l’abril o maig del 2023. Es renovaran els vehicles de trànsit, paisà, etc.
L’altra remesa de vehicles de rènting, tenen previst que arribi al novembre o desembre del 2023. Les dates depenen dels fabricants.

Fundes d’armes defectuoses dels agents en pràctiques

Les noves fundes ja les tenen. S’enviaran les noves fundes i s’han de retornar les antigues.

Porta Carregadors que no tanquen bé

Manifesten que ho tenen present i estan fent gestions. No ens concreten la data del canvi.

Material Trànsit

Hi ha un problema amb els nous cascs de trànsit. Una empresa ha posat un recurs pel concurs i això endarrerirà l’arribada dels nous cascs. Els nous cascs portaran comunicadors.

Es treballa per intentar millorar la situació i estan buscant altres opcions. Estan valorant dotar als motoristes amb un airbag. Hi ha dues opcions; una armilla amb airbag o una jaqueta amb l’airbag incorporat. Està en fase d’estudi.

Canvi d’arma a les unitats no uniformades

No es contempla cap canvi d’arma.

TEDAX

Hi ha prevista la incorporació d’un nou vehicle pickup.

Credencial pels agents Jubilats

Ens informen que fa temps que estan treballant per a poder crear alguna acreditació o similar pels agents que es jubilen. Manifesten que ho tenen molt present i ho estan estudiant.

Sempre Mossos d’Esquadra