SAP-FEPOL i SME impugnen la resolució del DGP sobre modificació de l’horari per eleccions

by | maig 25, 2023 | COMUNICATS ALTRES

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han iniciat els tràmits per impugnar la resolució del Director General de la Policia segons la qual es modifica la distribució de la jornada diària de treball de les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra en el marc del dispositiu per a les eleccions locals del dia 28 de maig del 2023.

Segons aquesta resolució, el Director General de la Policia considera que en virtut (entre d’altres) de l’article 17 del Decret 146/1996 de jornada i horari modifica “la distribució de la jornada del dia 28, així com també les franges horàries d’incorporació i finalització del servei”. Aquesta modificació, afegeix la mateixa resolució, pot comportar també la “modificació de la planificació d’altres jornades anteriors o posteriors a la del 28 de maig de 2023”.

En resposta a aquesta resolució, les dues organitzacions sindicals considerem que en cap cas, a tres dies de la jornada electoral, es poden modificar les condicions laborals i menys si es fa sota l’empara de l’article 17 del Decret el qual recordem, ho permet fer per necessitats del servei.

I és que aquestes necessitats del servei, les quals venen regulades per l’article 16 del mateix Decret, son considerades “fets sobtats o imprevistos, coneguts amb una antelació inferior a 3 dies, aliens a la planificació, l’organització i el funcionament del cos de mossos d’esquadra”.

A aquest efecte, ens preguntem si unes eleccions municipals son fets sobtats. Ens preguntem si una jornada electoral son fets imprevistos que s’han conegut amb una antelació mínima de 3 dies. I ens ho preguntem més quan la pròpia Resolució impugnada reconeix que les eleccions locals van quedar establertes mitjançant un Reial Decret (el 207/2023) el 3 d’abril.

Per tot plegat SME i SAP-FEPOL considerem que aquesta resolució no té cap mena de sentit i simplement pretén tenir una disponibilitat absoluta d’efectius sense que se’ls hagi de compensar (tal i com així denunciéssim en comunicat de 18 de maig del 2023) i és per això que reclamem ja al DGP la seva retirada immediata.

Sempre Mossos d’Esquadra