SAP-SME-FEPOL es personaran com acusació particular en els fets de Manresa

by | jul. 3, 2023 | COMUNICATS JURÍDIQUES

Sota la direcció lletrada de Josep Lluís Florensa, els nostres serveis jurídics acusaran per temptativa d’homicidi, el detingut per l’atropellament de la nostra companya a la capital del Bages.

El passat divendres una agent del cos de mossos d’esquadra va ser atropellada per un individu que, després de saltar-se un primer control policial i per fer-se escàpol d’un segon, no va dubtar a envestir-la generant-li gravíssimes lesions que la tenen a hores d’ara ingressada en un centre hospitalari.

L’individu va ser finalment detingut, no sense abans haver generat el caos a la capital del Bages, quan per evadir-se de l’acció policial, es va emportar per davant tot objecte, vehicle o persona que s’interposava en el seu camí arribant a lesionar també, altres ciutadans.

Per aquests motius, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL), sota la direcció lletrada del responsable dels serveis jurídics Josep Lluís Florensa, es personaran aquest dilluns davant l’autoritat judicial per acusar el detingut de temptativa d’homicidi i per demanar el seu ingrés a presó.

Amb nombrosos antecedents, el detingut va robar un vehicle al qual va canviar les plaques de matrícula, va desobeir les ordres policials i conduint de manera temerària va atropellar fins a tres persones (entre elles la nostra companya) generant moments d’alta tensió que, de no ser per la professionalitat de l’actuació policial, podria haver acabat molt pitjor.

Per tot plegat, en assistència a la nostra companya (a qui desitgem una ràpida i total recuperació), SAP-SME-FEPOL buscaran una condemna judicial exemplar que porti al seu responsable al seu ingrés provisional i al compliment de les màximes penes possibles.

Fets com els de Manresa han generat en la població una gran alarma social (amb una gran repercussió mediàtica) que no poden quedar impunes. Més quan s’està veient en altres països europeus com França les conseqüències socials que provoquen fets de similars característiques, amb altres resultats fatídics de l’actuació policial.

Finalment, des del SAP-SME-FEPOL no volem acabar aquest comunicat sense agrair, la professionalitat mostrada pels efectius policials del Bages que van participar en l’actuació. Una professionalitat també cal dir, que hauria de ser reconeguda per tota la societat i els partits polítics que la representen.

SAP-SME Junts, serem millors!