S’obre la porta a un concurs específic per a la Sala Territorial de Girona

by | juny 17, 2024 | COMUNICATS USC

SAP i SME hem presentat aquesta proposta al Consell de la Policia. L’Administració i l’Operativa ho veuen amb bons ulls.

El passat 10 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) instàvem per escrit a l’Administració, a permetre que les places de la Sala Territorial de Girona es poguessin guanyar mitjançant un concurs específic.

Des d’ambdues organitzacions sindicals justificàvem aquesta petició en la naturalesa, la singularitat, la finalitat, les funcions i les tasques bàsiques que es desenvolupen en aquesta destinació (tal i com així queda definit en la proposta del Decret de Provisió de Llocs de Treball del cos de Mossos d’Esquadra).

Així mateix, considerem injust que efectius del cos que ja tenien plaça definitiva l’any 2021 quan es va decidir tancar aquesta destinació, ara hagin de tornar a concursar i estar a la mateixa destinació de manera provisional fins que tornin a assolir la plaça definitiva. Uns efectius a més que, molts d’ells tenien experiència acreditada de més de 10 anys d’antiguitat en la llavors, Sala Regional de Comandament de Girona.

D’atendre’s les nostres propostes, l’experiència professional de totes aquelles persones que ja havien estat operadores de sala quedaria absolutament aprofitada. A més, creiem que cal evitar qualsevol situació que no permeti aprofitar l’expertesa i el 100% dels recursos humans que ja hi havien estat destinats. I una de les fórmules per fer-ho era el de publicar aquestes places mitjançant un concurs específic.

Així, i tal i com informéssim de manera més resumida en el comunicat corresponent de 14 de juny, SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem reclamat en el Consell de la Policia que es tingui en compte aquesta proposta.

Respecte aquesta proposta, tant l’Administració com la Comissaria Superior Tècnica s’hi ha mostrat favorables, compartint els arguments que des d’ambdues organitzacions sindicals hem exposat en la sessió ordinària del màxim òrgan de representació del cos de Mossos d’Esquadra.

D’aquesta manera, esperem que tots aquells efectius que no han participat als oferiments que fins ara s’han publicat, per assolir una plaça en provisional a la nova Sala Territorial de Girona (en tant que no sabien quines serien les condicions laborals en la reobertura de la mateixa) hi puguin finalment accedir amb la proposta formulada per SAP i SME.

És imprescindible recuperar tots aquells recursos humans que ja estan formats en la gestió de les sales de comandament i això passa per donar seguretat a les seves condicions laborals. Des d’ambdues organitzacions sindicals seguirem pendents de l’evolució d’aquesta qüestió. Per a qualsevol informació podeu posar-vos en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades.

SAP-SME Junts, serem millors!