SOL·LICITEM UN INCREMENT EN LA COMPENSACIÓ ECONÒMICA PER TREBALL EN CAP DE SETMANA DE 12 O MÉS HORES

by | maig 12, 2021 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS, COMUNICATS TRÀNSIT, COMUNICATS USC

Des de l’SME hem adreçat un escrit registrat al Director General de la Policia, Sr. Pere Ferrer, sol·licitant la revisió i un increment en les compensacions econòmiques pel treball efectiu de 12h en cap de setmana.

A l’Acord de 12 de juliol de 2017 sobre condicions de prestació de servei, es va establir el compromís recollit en l’Acord del 29 de gener de 2015, en el qual s’aplicava una compensació indemnitzatòria especial als membres del cos de Mossos d’Esquadra per cada jornada de servei ordinari efectivament treballada de 12 hores o més diàries en cap de setmana, per import de 8,00 euros bruts. Una compensació que quedava lluny dels imports del que en el seu dia havien estat els vals menjador.

Aquesta compensació econòmica creada per compensar el cost del menjar, per res era suficient per sufragar uns preus dels menús a restaurants o bars que eren força més elevats. Transcorreguts quatre anys, aquella compensació indemnitzatòria ha quedat encara més devaluada del que ja ho estava el 2017.

Per tot plegat, hem sol·licitat que es revisi aquesta quantia i sigui fixada com a mínim en un import de 15 euros per fer-la més real amb els preus existents de bars i restaurants en aquestes jornades.

Cal fidelitzar el treball del cap de setmana a moss@s, i aquesta mesura d’increments retributius en aquesta compensació, pot ser un punt de partida.