Tornem a denunciar l’acumulació de marihuana a les comissaries

by | febr. 15, 2024 | COMUNICATS ALTRES

La marihuana torna a acumular-se a la Comissaria de Cambrils. Per la seva banda el contenidor de Valls està ple.

Novament la marihuana s’acumula a les Comissaries del Cos de Mossos d’Esquadra. En un nou escrit sindical, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) ens veiem amb la trista situació d’haver de tornar a denunciar l’acumulació de plantes de marihuana a la CD de la localitat de Cambrils.

Una vegada més, des d’ambdues organitzacions sindicals denunciem que s’està posant en perill la salut, les condicions ambientals i laborals del centre de treball d’uns efectius policials que han de suportar les males olors i el malestar general provocat per aquestes plantes.

Aquesta situació no deixa de repetir-se arreu del territori tot i haver-se denunciat per la nostra part en infinitat d’ocasions. A més hem de remarcar que en aquest cas les plantes s’estan acumulant a la CD perquè el contenidor que es va instal·lar a Valls per aquesta finalitat està ple i no hi ha possibilitat de ficar més material.

Per tant el problema no es només d’una comissaria sinó que implica també a la de Valls. Per tant, des del SAP i des de l’SME exigim solucions immediates i definitives que posi remei a una situació que es repeteix amb massa freqüència.

Considerem necessari una modificació dels protocols d’actuació i de la normativa vigent que, preservant la càrrega de prova dels comisos de substàncies estupefaents, s’eviti que la marihuana s’hagi de traslladar a les comissaries de policia.

No tenir un espai habilitat i no condicionat, en ocasions no només genera problemes de salubritat sobre els efectius policials, sinó també amb el veïnat que envolta les comissaries de policia. Per tant faria bé el Govern de la Generalitat d’elaborar un pla estratègic que millori aquesta situació i més, veient que els delictes contra la salut pública per tràfic i cultiu de marihuana s’han incrementat de manera alarmant els darrers anys a Catalunya.

Les comissaries de policia no estan condicionades per emmagatzemar aquesta substància estupefaent i no podem permetre que les conseqüències lesives que provoca la seva inhalació sigui assumida per les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Des del SAP i des de l’SME seguirem denunciant aquesta situació mentre no es plantegi un pla estratègic com el que sol·licitem i fins que no es posin solucions definitives a aquesta greu situació.

SAP-SME Junts, serem millors!