Torredembarra: No es pot fer pitjor!

by | abr. 18, 2024 | COMUNICATS ALTRES

L’obertura d’aquesta nova comissaria i el procés d’adscripció d’efectius genera indignació general.

El Departament d’Interior anunciava el passat 5 d’abril, l’entrada en funcionament de la nova Comissaria del Cos de Mossos d’Esquadra de Torredembarra. Una nova comissaria que, per garantir la seguretat de fins a nou municipis i una població de 42.000 persones que s’incrementa de manera exponencial durant l’època d’estiu, disposaria d’una cinquantena d’efectius.

Com és habitual el Departament d’Interior va tirar pel dret sense tenir en compte l’opinió o la participació de les organitzacions sindicals representatives. I per tant, des de l’anunci què? Doncs des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) volem denunciar que pitjor no s’han pogut fer les coses. Per què?

Primer :

La Subdirecció general de recursos humans, el 23 de febrer publicava l’oferiment per ocupar de forma provisional  de diversos llocs de treball de la categoria de mosso/a de l’escala bàsica del cos de mossos d’esquadra a la unitat de seguretat ciutadana de Torredembarra (SGRH 29/24). Quantes llocs de treball? Ningú ho sap. Manca de transparència (1r error).

Segon:

Segons les pròpies basesde l’oferiment es donava prioritat als efectius que estaven adscrits a l’Àrea Bàsica Policial Tarragonès i després a tots aquells que estiguessin adscrits a la Regió Policial del Camp de Tarragona (2n error).

Tercer:

De la previsió inicial de cinquanta (50) places (com així el propi DINT va manifestar en la seva nota pública) només trenta-quatre (34) efectius de la categoria de mosso/a i set (7) caporals/es s’han incorporat a dia d’avui.

Això ha provocat que aquests pocs efectius inicials (9 per escamot amb dues estàtiques per cobrir) hagin hagut d’assumir una càrrega de treball extraordinària per poder donar una resposta adient als requeriments de la ciutadania, havent de sortir fins i tot el Cap de Torn, en patrulla unipersonal (3r error).

Quart:

Malgrat no es va arribar a cobrir la previsió inicial del DINT, l’Administració no es va dignar a obrir l’oferiment a tots els efectius del cos en actiu que podien estar a altres destinacions de Catalunya, generant així la normal indignació en aquelles persones que perdien una oportunitat per acostar-se a casa (4t error).

Cinquè:

El gran gruix d’aquests trenta-quatre efectius han sortit de la Comissaria de Tarragona. És a dir, s’ha despullat majoritàriament un sant per vestir-ne un altre.  Aquest fet ha provocat que Tarragona hagi quedat #sotamínims i, per l’efecte dòmino, a dia d’avui necessiti el suport d’una patrulla per torn de la Comissaria de Salou Vila-seca (5è error).

Sisè:

A dia d’avui, i per no haver obert l’oferiment a tothom, la SGRH (aprofitant-se de la provisionalitat i sense publicar cap tipus d’oferiment provisional) envia de manera forçosa, no ha Torredembarra sinó a Tarragona i Salou, efectius de tota Catalunya  la qual cosa ha generat per segona vegada, una onada d’indignació general. Tot un despropòsit (6è error).

Per tot plegat, des del SAP i des de l’SME denunciem el desastre que ha generat la gestió sobre l’obertura de Torredembarra. Reclamem al Departament d’Interior que sigui seriós i, abans de forçar ningú, compti amb l’opinió sindical i busqui mesures alternatives i voluntàries de tots els efectius del cos de mossos d’esquadra.

SAP-SME Junts, serem millors!