USC no ha de fer ordre públic. ARRO i BRIMO són els professionals

by | oct. 11, 2022 | COMUNICATS USC

Per tots i totes és conegut que a USC li toca fer de tot sense res extra a canvi.

Sentir certes declaracions, i veure determinades imatges on es veu efectius d’USC fent funcions d’ordre públic en un esdeveniment previst, policialment és inacceptable.

 • Perquè, on està la seguretat dels/les agents?
  Una defensa i un casc, en ordre públic no són eines suficients per garantir la seguretat d’uns treballadors/res als quals estem posant en risc.
 • Una formació de 4 hores a l’any ja serveix?
  Del nivell 1 al 3 en una manifestació s’hi pot passar ràpidament.
  USC com hem exposat, no té ni els medis, ni el material per solucionar o esperar els reforços encara que estiguin a 2 minuts.
  Tant agents com comandaments de les ABP…, no tenen la formació en ordre públic, ni saben portar línies, i tot plegat, perquè no els ha de correspondre.
 • D’on sortiran els efectius per una manifestació o una línia?
  Val a recordar, que això no es fa amb 2 patrulles. Es deixaran districtes i comarques sense patrulles?

Al cos de Mossos d’Esquadra tenim efectius d’ordre públic per fer aquestes tasques. Per tant, deixem que siguin aquests professionals els qui treballin en la seva matèria i acabem amb la mala praxi de posar en perill a companys/es d’USC per quedar bé amb segons quins sectors socials i polítics.

Les USC han de ser respectades per la seva gran feina que fan en multiplicitat de tasques arreu del territori i no per fer ordre públic.

Les ARRO i BRIMO han de continuar demostrant des d’un primer moment la seva excel·lent vàlua en els esdeveniments que requereixen d’ordre públic.

No necessitem experiments. Més coherència i menys invents!

Sempre Mossos d’Esquadra