COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL – 18 de juny 2021

by | juny 21, 2021 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Us traslladem un breu resum dels punts més significatius tractats al CSSL:

  1. Exàmens de salut laboral. Aquest passat 1 de juny es van iniciar.
  2. Nova uniformitat Moss@s: Una altra vergonya! Després de tot el màrqueting i publicitat anunciada, ara resulta que el col·lectiu no veurem com s’inicia la distribució de la nova uniformitat durant aquest 2021. El motiu exposat és que s’ha de modificar el decret d’uniformitat del Cos, i les gestions de l’assoliment del nou govern n’ha endarrerit els tràmits.
  3. Situació Vacunació COVID: Es debat que des del Departament d’Interior es realitzin les gestions pertinents amb el Departament de Salut per tal d’agilitzar les incidències de companys i companyes que, per motius diversos, no s’han pogut vacunar. Ens comuniquen que aquestes gestions s’han fet, però no s’ha rebut resposta des de salut. La premissa actual és que tothom de moss@s que tingui cap incidència sobre aquest afer cal que faci les gestions escaients amb el seu mateix CAP de salut o el propi 061.
  4. Sinistralitat laboral: En aquest 1r trimestre s’han produït més de 180 accidents. Es constata que els efectius de carrer són els que tenen més sinistralitat, fet evident atenent a l’increment de riscos que la feina comporta en molts aspectes.
  5. Adaptacions al lloc de treball: La majoria d’adaptacions són l’exempció de fer nits. Des de l’SME fa temps que insistim en què cal incrementar les remuneracions per als efectius que treballen de nits, i/o buscar noves fórmules. Cal aplicar més incentius als torns de nocturnitat que perjudiquen la salut del treballador/a.
  6. Simulacre incendis: Hi ha pendents 48 centres de treball que es faran aquest any.
  7. Infraestructures: En aquest punt s’han tractat bàsicament de les deficiències existents en temperatures en diversos centres de treball, així com altres anomalies detectades
    i la situació de l’espai de Sala Girona posterior al seu tancament. Qualsevol qüestió o informació al respecte, no dubtis en contactar-nos.

Sempre Mossos d’Esquadra.