Esmenes SME al nou decret de reestructura

by | jul. 11, 2022 | COMUNICATS ALTRES

El dilluns 4 de juliol de 2022, el comissari en cap del CME acompanyat d’altres membres de la Prefectura i de la Subdirectora General de Recursos Humans ens van explicar de forma molt resumida el que serà el nou Decret de reestructuració del CME i ens van informar que els podíem fer arribar qualsevol consideració o aportació.

L’SME hem registrat un escrit esmentant diverses consideracions respecte a les explicacions que ens van donar.

 1. Ens van comentar que el Decret apostava entre altres principis bàsics, en la descentralització de serveis:
  • Sales: No veiem per enlloc que es proposi descentralitzar les sales i tornar a la fotografia de fa uns anys quan hi havia més sales de comandament pel territori. És més, se’ns va comentar, que anar enrere i tornar a la situació de fa uns anys era massa costós i que no entrava en els plans de futur. Únicament ens van dir que farien un replantejament i que de moment quedava aturada la centralització.
  • ACD Les Corts: No observem que hi hagi cap intenció de descentralitzar l’Àrea de Custòdia de Les Corts de Barcelona i que cada comissaria tingui la seva àrea de custòdia pròpia. Això donaria oxigen a molts efectius que perden un munt de temps per travessar Barcelona cada vegada que es fan detinguts. Per altra banda, acabaríem amb el drama de la famosa i qüestionada roda de l’ACD.
  • RPMBCN: Tampoc constatem que es vulgui descentralitzar al 100% cada ABP de la RPMBCN. Seguim amb el model de Barcelona genèrica que fa que la independència i descentralització de les ABP unes d’altres, no sigui real com sí que passa a la resta de territori català.
 2. Altres consideracions que hem fet van lligades als nivells de les especialitats:
  • OAC i Sala: Parlem de dos serveis que son prou especialitzats, amb càrregues de feina elevadíssimes, etc., perquè en el Decret es tingués en compte reconèixer-les com a nivell 2 d’especialitat.
  • ARRO i BRIMO: Ens van informar que rebrien exactament la mateixa formació. Fa anys que diem que tots dos serveis realitzen funcions similars o gairebé idèntiques. Per tant, també en el Decret s’hauria de tenir en compte reconèixer el nivell 3 a ARRO i equiparar-lo a la BRIMO.
  • ACD i URIA: Atenent que no es descentralitza l’Àrea de custòdia de Les Corts de la RPMBCN, el Decret hauria de preveure un nivell 2 d’especialització per l’ACD i també per URIA, donat que son serveis que requereixen d’alta especialització i també elevadíssima penositat.
  • Trànsit: Fent referència a Trànsit, des de l’SME vam lluitar en el seu dia perquè la Divisió de Trànsit tingués una comissaria General pròpia per donar suport i vetllar pels interessos d’una especialitat oblidada per l’administració pel que fa a la inversió en materials i efectius.

Ara, veiem que amb aquest canvi previst al nou Decret, serà tornar un pas enrere i més complicat possibilitar potenciar aquesta especialitat.

Sempre Mossos d’Esquadra