LA POLICIA DE CATALUNYA PER LA SEGURETAT PÚBLICA (III)

by | oct. 8, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Barcelona, 8 d’octubre del 2021.-

Avui 8 d’octubre, les diferents organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra, de guàrdies urbanes i de policies locals ens hem reunit amb la cúpula del Departament d’Interior per, tal i com manifestéssim en el comunicat de 4 d’octubre, abordar l’actual situació de crisi i trobar una sortida consensuada en benefici del servei de seguretat pública de Catalunya.

Després de la reunió mantinguda, les organitzacions sindicals manifestem els següents extrems:

Primer.- El Departament d’Interior i les organitzacions sindicals convocants de la reunió coincidim que a dia d’avui, Catalunya pateix una crisi de seguretat la qual, no només afecta el nostre territori, sinó que és extrapolable arreu de l’Estat.

Segon.- Fruit de la situació actual és imprescindible donar el suport explícit i necessari a la Policia de Catalunya, incrementant alhora i de manera exponencial els seus recursos de manera constant.

Les organitzacions sindicals considerem que no actuar en aquesta direcció perjudicarà encara més la situació de crisi i per tant, les conseqüències ja palpables sobre el sistema de seguretat pública es faran encara més greus.

Tercer.- La reunió d’avui, malgrat si bé és cert que s’han verbalitzat compromisos i intencions compartides, també és cert que han quedat en això. Compromisos i bones intencions.

A l’efecte s’ha proposat la redacció d’un text compartit que el propi Parlament de Catalunya pugui aprovar, en reconeixement de la tasca policial imprescindible que Policies Locals, Guàrdies Urbanes, Vigilants Municipals i Cos de Mossos d’Esquadra desenvolupen diàriament.

Quart.- No obstant les organitzacions sindicals tenim clar que amb compromisos i clares intencions, els resultats immediats que els col·lectius professionals reclamen no arribaran. Necessitem fets i no més paraules!

Cinquè.- Totes les organitzacions sindicals coincidim que davant d’una crisi de seguretat pública com la que avui s’ha reconegut, calen mesures extraordinàries, urgents i consensuades amb la part social que avui representa les persones membres dels diferents cossos policials.

És per això que seguint el full de ruta exposat en el comunicat del passat dilluns, després de reunir-nos ahir dia 7 d’octubre amb els Grups Parlamentaris de Junts per Catalunya i d’Esquerra Republicana i avui amb el Conseller d’Interior, reclamem una tercera reunió amb el President de la Generalitat.

PER RESPECTE I DIGNITAT!