L’Audiència Nacional reconeix com a víctima de terrorisme un mosso ferit en l’atemptat del 17-A

by | juny 21, 2023 | COMUNICATS JURÍDIQUES

Els serveis jurídics del sindicat guanyen la partida al Ministeri de l’Interior i aconsegueixen que s’indemnitzi al nostre company per les lesions patides en l’atemptat d’Alcanar.

En comunicat d’11 de febrer del 2022, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava el tracte que estava rebent, per part del Ministeri de l’Interior, un efectiu del cos de mossos d’esquadra ferit en acte de servei en l’atemptat terrorista perpetrat a Catalunya l’agost del 2017.

En aquell comunicat denunciàvem el fet que el Govern d’Espanya no reconegués com a víctima de terrorisme al nostre company, malgrat que aquest havia patit lesions greus a conseqüència de l’explosió que es va produir el 17 d’agost a la localitat d’Alcanar (Tarragona).

Unes lesions a més, que els nostres serveis jurídics ja havien acreditat en el mateix judici del 17-A i que la Secció 3a de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ja havia reconegut en la sentència judicial corresponent.

Doncs bé! Sis anys després, s’ha fet justícia. I és que els Serveis jurídics de SAP-SME-FEPOL, sota la direcció lletrada de Marta García Vicente han aconseguit que la Sala Contenciosa – Administrativa (secció cinquena) de l’Audiència Nacional reconegui al nostre company com a víctima de terrorisme i obligui així, al Ministeri de l’Interior a indemnitzar-lo tal com preveu la llei.

En aquest sentit, i a diferència del que considerava el Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya, la Secció Cinquena de la Sala Contenciosa – Administrativa de l’Audiència Nacional estima evident la relació causal entre els danys personals patits pel nostre company i l’activitat terrorista” i, per tant, conclou que aquest ha de ser considerat (a tots els efectes) segons estableix la Llei 29/2011, de 22 de setembre de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme.

Per tot plegat des del SAP-SME-FEPOL ens mostrem absolutament satisfets pel resultat obtingut de tot el procediment judicial. No obstant encara reprovem l’actitud d’un Ministeri de l’Interior que, per en contra de posicionar-se al costat dels policies que van assistir als pitjors atemptats de Catalunya, els va deixar de banda al no considerar-los d’inici (i malgrat les evidències ara provades) com a víctimes.

A aquest efecte considerem que el mateix President del Govern Pedro Sánchez hauria de donar les explicacions oportunes, no només al nostre company i a aquelles organitzacions sindicals que el representem, sinó a tot un cos policial que l’any 2017 va donar resposta a la pitjor de les exigències a les quals ha hagut de fer front.

SAP-SME Junts, serem millors!