Resum Reunió Regional RPP 28 de setembre del 2022

by | set. 30, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Us donem trasllat dels punts aportats i/o tractats per la nostra organització sindical.

Seguretat comissaries RPP. Actuacions pendents en curs

No hi ha cap actuació pendent en curs. Sí, però, que relacionat en aquest aspecte s’està canviant a LED els enllumenats exteriors de les comissaries de la regió, reforçant així la visibilitat i minorant la despesa energètica.

Infraestructures i obres diverses a la RPP

 • Antic espai SRCO i altres espais Lleida: La previsió s’alenteix, atenent que en atenció als imports previstos superiors a 40.000 euros, s’ha hagut de fer en contracte d’obra major. Es creu que el gener del 2023 hi hauria d’haver la licitació en marxa.
  Les obres no implicaran cap ampliació d’espais i aquestes consistiran únicament en una redistribució dels espais actuals.
 • Vestidors en general: S’ha tornat a fer incís en el problema generalitzat d’espai en els vestidors de diferents comissaries de la RPP. Un punt que esdevé més agreujat en els vestidors femenins. Des de regió es manifesta que el problema està traslladat als respectius òrgans competents.
 • Balaguer. Locutoris i vestidors femenins: En la reunió del juny se’ns va informar que des de la RPP estava com una de les prioritats. En aquesta reunió, se’ns ha traslladat que es farà un contracte d’obra menor per començar les obres el pròxim any 2023.
 • Les Borges Blanques. Vestidors: L’Administració reconeix el greu problema d’espai en què s’han trobat amb els vestidors de Les Borges Blanques. La instal·lació de mòduls com es va fer a Mollerussa, ara mateix és la mesura possible amb més urgència per pal·liar el problema.

Incidències en Infraestructures, etc.

 • Climatització en general: Des d’Administració ens informen que s’estan prioritzant determinades actuacions, arreglant circuits, etc., per tal d’arribar en condicions a l’hivern.
 • Vergonyosa situació patida aquest estiu a Cervera: Des d’Administració lamenten la molèstia que l’avaria va causar. La refredadora era bastant nova, donat que es va canviar el 2019 i el que fallava era el display d’aquesta.

Actualment, manifesten que majoritàriament està solucionat i hi quedaria alguna fallida en determinades zones que s’està solucionant per poder entrar a l’hivern en condicions. Des de l’SME insistim novament en el fet que els episodis d’anomalies referents a temperatures, en aquesta comissaria són reiterats hivern i estiu i des de fa anys.

Estat vehicles

La demarcació de la RPP també pateix les conseqüències de tenir un parc mòbil antic i així es trasllada novament. La mancança és generalitzada i amb especial incidència en els vehicles no logotipats. Actualment, des de regió no es pot donar ni dates, ni números.

L’endemà d’aquesta reunió regional, hi ha la reunió d’Infraestructures, òrgan en el qual es tracten aquestes qüestions en caràcter general.

Efectius pràctiques. Possible retorn del pla d’estiu a la RPP

A l’espera de concrecions de SGRH, des de la regió se’ns informa que pel que respecta als efectius que van marxar al Pla d’estiu, de moment continuaran allí en el destí assignat. Pel que fa a la resta, de moment també seguiran en la mateixa destinació actual.

Una vegada finalitzades les incorporacions del concurs general, etc., es dirà quina decisió es pren amb els efectius de la 28a promoció. Els de la 29a, de moment, seguirien al seu destí. Per part del cap de la RPP, se’ns informa que es pretén que alguns d’aquests agents puguin anar a Lleida per intentar pal·liar l’envelliment de la plantilla i la disposició d’efectius que puguin fer nits.

Altres qüestions

 • Formació Taser: S’ha realitzat formació de manera continuada i s’ha ampliat una setmana perquè quedava gent per a fer-la.
  Novament s’ha exposat, i així es farà extensiu, que si hi ha agents disposats a realitzar formació en respecte l’esmentada pistola, des de la regió no hi impediment que així es faci.
 • Incidències Lleida: Hi ha previsió que caporals i sergents en segona activitat passin a efectuar aquesta tasca.
 • OAC’s i volum de feina. Posterior al COVID la feina ha incrementat considerablement. Lleida amb més de 63 denuncies diàries i Mollerussa amb més de 10, encapçalen les OAC’s amb més volum de denúncies a la RPP, seguides de Tàrrega amb quasi 9, Balaguer propera a les 8, tancant respectivament Les Borges Blanques, Cervera i Ponts.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra