RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 3 de febrer de 2022

by | febr. 8, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Seguretat comissaries RPP. Novetats

Seguint amb la previsió de noves mesures que hi havia previstes, s’han instal·lat els teclats numèrics amb excepció de Cervera i Tàrrega. La previsió és que aquests teclats, s’instal·lin els dies 7 i 8 d’aquest mes.

Obres diverses a la RPP


Des d’Administració regional, hi ha feta petició a Infraestructures amb les obres que hi ha pendents de realitzar.
Vestidors: S’ha fet incís en el problema d’espai en els vestidors de diferents comissaries de la RPP. Una qüestió que esdevé més agreujat en els vestidors femenins. Actualment, però, únicament els vestidors femenins de Tàrrega hi ha l’informe enviat a CSUCOT perquè en valori l’ampliació i ho passi a Infraestructures.
Despatxos OAC Lleida: No hi ha previsió que durant el 2022 hi hagi cap reforma.
OAC Balaguer: Sobre la reforma, la CSUCOT en va fer l’informe i està a Infraestructures.
Mòduls Mollerussa: S’estan arreglant petites incidències en els mòduls instal·lats. Aquest trimestre es preveuen obres de connexió i altres dins de comissaria. Els mòduls que falta, s’instal·laran durant el llarg de 2022.

Deficiències / Incidències en Infraestructures, etc.


Climatització Lleida: Tenen constància del problema de temperatura, en especial a la planta baixa. Han reforçat els despatxos concrets amb calefactors. Ens informen que aquesta primavera tenen previst realitzar una sèrie d’accions per millorar la situació de confort tèrmic. A la zona de custòdia de garjoles també hi ha prevista una actuació en aquest aspecte.
Aigua calenta Lleida: Lamenten la molèstia que hagi pogut causar. La qüestió ha estat el llarg termini en l’abastiment de la peça causant de l’avaria que ha estat dies a arribar.
Climatització Les Borges Blanques i Cervera: L’avaria que va haver-hi amb la màquina de climatització a les Borges Blanques està solucionada mentre que a Cervera s’estan atenent les incidències que s’han rebut.


Ús dels vehicles 4×4 hauria d’estar assignat prioritàriament a USC de pobles (rural)


Preguntem per la disposició operativa que es fa d’aquests vehicles.
Totes les comissaries disposen d’un vehicle 4 x 4 i en el cas de Lleida en són cinc.
Exposem de la distribució que se’n fa al servei, donat que a vegades els efectius de rural de Lleida, no han pogut disposar d’aquest tipus de vehicle en estar assignat a serveis com Ponent 100. Se’ns informa que això ha estat en dies puntuals i que d’aquí a poc temps ja no hauria de passar, donat que Ponent 100 ja tindrà assignat un vehicle propi.

Lliurament de les 45 cadires que havien d’arribar l’últim trimestre de 2021


Administració ens informa que van arribar el 5 de gener i es van distribuir. Actualment, ja han tramès per fer la comanda d’aquest 1r semestre de 2022.


Queixes sobre l’espai interior de les taquilles dels motoristes de l’ART Lleida


El model és el que s’està instal·lant arreu, és l’homologat i en conseqüència poc podent fer des d’administració de la regió.

Possibilitat de realització de curs de les pantalles/càmeres dels nous vehicles als agents que ho requereixin (ara es fa als comandaments)


Actualment s’estava fent així, però valoraran l’opció d’oferir aquesta formació als agents.

Neteja comissaries 2022. Hi ha previsió de continuar mantenint servei de neteja en diumenges i festius? I ampliació d’hores a Mollerussa


Amb les hores per aquest 2022 a Lleida es pretén mantenir el servei de neteja en diumenges i festius el màxim de dies possible. Pel que fa a Mollerussa amb la instal·lació dels nous mòduls, ara per ara, s’ampliarà 1 hora al dia el servei de neteja.

Altres qüestions


• Afectació jubilació anticipada: De moment és molt aviat encara per poder determinar el possible grau d’incidència en l’àmbit de regió.
• Caporals OAC Lleida: Plantegen que tinguin un Q3 com a quadrant de referència. El cap de Regió no hi veu problema mentre cobreixin els 3 torns horaris.
• Màquina d’aigua a Ponts: Amb la nova licitació del vending s’instal·larà una màquina d’aigua en un màxim d’un mes.
• Aparcament bicicletes pàrquing de Lleida: S’han habilitat 10 places més.
• Externalització arxiu: Entre el març i l’abril s’haurà externalitzat la gestió de l’arxiu
• Canvi d’un agent de rural a escamot: Exposem la situació coneguda fa pocs dies del canvi d’un agent que feia anys que estava al grup de rural i amb considerada vàlua laboral.
Ens informen que les qüestions particulars no s’haurien d’exposar aquí. Des de l’SME reiterem que tot i ser un canvi que afecta directament a una persona en concret, i en tant, particular, té connotacions generals. Les maneres no han funcionat, i aquestes incorreccions cal evitar-les i no tornar a repetir.
Tot i que som coneixedors que els comandaments tenen la potestat de fer els canvis que consideren, caldria haver valorat altres accions parlades i consensuades.
“Aprofitar” una situació de baixa laboral d’un agent per dur a terme canvi de lloc de treball, és molt poc professional. No costa gens esperar a la situació d’alta laboral del treballador/a, per parlar-hi i traslladar-li la informació del canvi una vegada incorporat/da.


Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar amb nosaltres.
Sempre Mossos d’Esquadra