REUNIÓ COMISSIÓ INFRAESTRUCTURES 10 MARÇ 2022

by | març 14, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

• Reformes en eficiència energètica.

S’ha aconseguit finançament per reformar diverses comissaries en temes d’eficiència energètica a través dels fons “Next Generation” que aporta la Unió Europa. Amb un import total de 4 milions d’euros les comissaries a reformar són les de Manresa, Trànsit Girona, Vendrell, Vilafranca, La Seu d’Urgell i Lleida.

Així mateix, es col·locaran equips d’aerotèrmica d’alta temperatura per donar suport als actuals sistemes de calefacció de Manresa, Vendrell, Lleida i Vilafranca. El projecte serà aquest 2022 i l’execució es realitzarà el 2023.

• Actuacions en curs per aquest 2022.

Se substituiran diverses màquines refrigeradores. La primera serà la de la comissaria de l’Hospitalet i, passat l’estiu seran substituïdes les de Les Corts, Manresa, Granollers, Arenys de Mar, Igualada, Vic, Caldes, Lleida, La Bisbal, Sant Feliu de Guíxols i Pont de Suert,

Les calderes de la Regió Central, Pirineu i Girona també es canviaran.

La unitat SERSECO farà informe per a la implantació de les tanques perimetrals. Aquesta ja s’ha fet a Nou Barris i Sant Andreu. El model de tanques proposat per aquesta unitat serà el que s’instal·li a tot el territori.

Previ informe d’aquesta unitat i amb l’aprovació i validació per la Comissió Tècnica de Seguretat, es posaran portes corredisses en aquelles comissaries on encara hi ha barreres automàtiques. S’ha fet la prova a la comissaria de Mataró.
La comissaria d’Hospitalet, tindrà també aquest sistema nou de porta corredissa. L’increment de càmeres de vigilància s’executarà aquest any, una vegada se substitueix el sistema analògic pel sistema digital.

Es tornaran a revisar les males olors en els vestidors de Sitges. Amb la reforma del novembre de 2021 i l’anul·lació i retirada dels elements que podien provocar les olors, s’havia donat per solucionat el problema, però no hauria estat així.

Referent al magatzem de substàncies de Nou Barris. Els treballs estan finalitzats i una vegada se solucioni un petit problema del sistema de tancament de lector, es podrà posar en marxa.

Comissaria de Portbou. La titularitat és de l’Ajuntament. Si aquest decideix cedir més espai, es podrà ampliar i donar major intimitat en els seus diferents usos. Actualment, en base el nombre de treballadors que hi ha, compleix la normativa.

S’han iniciat les obres a la CD la Jonquera essent prevista la finalització el 2023 mentre que per la CD Mollerussa s’ha finalitzat projecte i s’està licitant els treballs.

Preguntat per altres temes: ASA, Unitat mitjans aeris, Trànsit (Borrassa-Figueres, Sector Sabadell, Vector Mollet…) ens remeten a la Prefectura argumentant que la implantació o substitució en aquests centres de treball, no correspon a aquesta comissió d’infraestructures.

Sempre Mossos d’Esquadra