Reunió Mesa Negociació 22 de febrer

by | febr. 24, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Com ja vàrem informar, aquest dimecres 22 de febrer hi havia programada la primera reunió de negociació entre sindicats del CME i l’Administració.

Aquesta reunió va anar com s’esperava i sense cap mena d’avenç, atenent que va ser una reunió en la qual cada sindicat va exposar els temes a negociar i l’Administració en va prendre nota.

L’Administració ens passarà d’aquí a uns dies un document en el qual quedaran agrupades per temàtiques totes les propostes i serà en una segona reunió en la qual els sindicats donarem la nostra opinió sobre el que ens passin en aquest document.

Finalment, hi haurà una tercera reunió en la qual ja tancaríem un marc de negociació definitiu i a partir d’aquí es fixarien més reunions posteriors per negociar.

Els temes que vam proposar des de l’SME ja els vam fer públics la setmana passada i els podeu visitar en aquest enllaç

Fins aquí tot va anar com s’esperava.

La sorpresa va saltar gairebé al final de la reunió quan la Secretària General d’Interior, va informar que hi ha un Informe de la Sindicatura de Comptes que ens condicionava força a l’hora de negociar segons quins temes.

El cas és que en aquell Informe, es recull entre d’altres, que el premi de vinculació al Cos, el complement de nocturnitat, la compensació per treball de 12 o més hores en cap de setmana o la pujada de preu de les hores extres haguda en aquests darrers anys, no s’ajusten a la legalitat. Podeu llegir aquest informe en aquest enllaç

Per tant, manifesten que el correcte, seria rectificar tots aquests conceptes i adequar-los a la legalitat. Resumit o dit d’una altra manera, tots aquests conceptes correrien el perill de ser suprimits.

Davant d’això, malpensa i encertaràs. Segons les nostres interpretacions, potser aquesta necessitat de correcció esdevinguda arrel d’aquest informe, és el que hauria portat a l’Administració a crear aquesta Mesa de Negociació amb l’objectiu de buscar la manera de solucionar aquest problema majúscul dins el mar d’una negociació amb els representants dels treballadors/res.

Company/a, estiguis alerta! En funció de com evolucioni tot plegat, necessitarem la teva força i el teu suport per realitzar les accions necessàries. Pel bé del col·lectiu, volem i necessitem millores.

Ja n’hi ha prou! No acceptarem cap mena de pèrdua retributiva, ni de cap mena.

Sempre Mossos d’Esquadra