Reunió Regional RPPO 28 octubre 2022

by | nov. 2, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Seguretat comissaries. Actuacions pendents.

Hi ha pendent substituir la il·luminació exterior que està previst es faci abans d’acabar l’any. També per evitar enlluernaments i visualitzacions, creuen que aviat es canviaran cortines i se n’instal·laran de noves.
A la Seu d’Urgell es pretén arreglar el lavabo de la planta baixa per tal que s’hi pugui accedir des del vestíbul, així com que des de “peixera” pugui haver una altra sortida per l’agent.

Vehicles: Situació actual i gestió amb tallers a RPPO.

S’ha efectuat un nou contracte de manteniment i s’intenta ser el més àgil possible en totes les avaries que sorgeixen.
Es va demanar estat detallat de tots els vehicles per si cal redistribuir-ne. També es treballa en la possibilitat d’adquirir vehicles de paisà a través de l’àmbit judicial.

Obres i/o reformes pendents i de nova previsió.

A banda dels enllumenats exteriors a tota la RPPO hi ha pendents obres més concretes.
A Vielha s’està acabant de pintar l’exterior de comissaria, una vegada es finalitzi s’iniciarà el pintat a la de Pont de Suert.
A Tremp, Vielha, Puigcerdà i La Seu d’Urgell s’està treballant per realitzar la connexió del gas fins a l’entrada a comissaria. A partir d’allí es podrà licitar el servei de gas a les comissaries.
A Pont de Suert i Sort hi ha licitada la instal·lació de les refredadores.
A la Seu hi ha previstes mitjançant els fons “Next Generation” reformes en eficiència energètica. No obstant això, aquestes tot just estan en fase de projecte i, la seva execució no seria fins a finals del 2023 o inicis del 2024.
A banda d’aquestes obres i reformes, s’està treballant perquè alguns dels serveis de la Comissaria de la Seu d’Urgell, es puguin traslladar a un edifici proper i amb aquesta nova situació es pugui guanyar espai.

Efectius Regió. Anàlisi i situació amb les dades del concurs general.

Actualment, hi ha 452 efectius, 72 dels quals són de trànsit i els altres 380 de la resta de serveis.

Agents en pràctiques. Previsió, plans, etc., des de la Regió.

Manifesten que no depèn d’ells, i que el dia abans d’aquesta reunió des de la Comissaria General Tècnica es va informar que 28a i 29a promoció, de moment seguirien on són.

Uniformitat específica pel Pirineu.

Es continua treballant amb la possibilitat de dotar d’una uniformitat específica als efectius del Pirineu. Aquesta és una reivindicació llargament reclamada per l’SME i la resta de les organitzacions sindicals. Aquestes peces específiques serien una jaqueta, uns guants especials, una gorra tipus polar i unes polaines.
De la mateixa manera que sempre hem estat insistents i crítics en aquesta gestió, en l’actualitat volem agrair la insistència que des dels caps de la RPPO s’està posant en aquesta qüestió. Esperem que entre tots els actors implicats, puguem posar solució a aquesta greu deficiència reclamada des de massa anys.

Altres qüestions significatives tractades.

  • Hores extres RPPO: Des de Regió s’ha fet petició per l’inici de la campanya d’hivern.
  • Horaris Puigcerdà agents pràctiques: Es fa menció dels increments en torns nocturns a aquests efectius.
  • Mancança de caporals: Hi ha previst un oferiment per tal de si és possible minorar aquest dèficit de caporals.
  • Efectius trànsit Tremp i Vielha: Novament, sorgeix per part dels sindicats la qüestió dels pocs efectius de trànsit existents en aquestes dues demarcacions.
  • Ampliació Pont de Suert i Sort: Es continua treballant en la possibilitat d’aplicar mesures per guanyar espai en aquestes dependències.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra