Ull amb l’engany en els concursos de promoció

by | jul. 8, 2022 | COMUNICATS ALTRES

En el darrer Consell de la Policia del 22 de juny, ens van presentar l’Acord de Govern pel qual s’estableixen els criteris territorials de les convocatòries de promoció interna del cos de Mossos d’Esquadra.

D’entrada tot sembla molt idíl·lic, perquè una vegada has concursat i durant un període de 3 anys a comptar des de la presa de possessió, la persona que ha promocionat podrà estar a prop del domicili sense obligació de concursar i de marxar lluny, sense que tampoc el puguin moure més enllà dels límits territorials (Regió) que s’hagin obtingut al concurs. Fins aquí tot és fantàstic, però Ull amb l’engany! La qüestió té trampa!

És a dir, una vegada adquirida la nova condició en la promoció, la persona que hauria assolit el respectiu grau de comandament, tindria la garantia i obligació de romandre durant 3 anys dins els límits territorials de la Regió. Transcorreguts aquests 3 anys les referenciades garanties deixen de tenir efecte. Aleshores, després d’aquest possible temps idíl·lic prop de casa i de la família, tocarà “anar a fer les Amèriques” i aquí s’iniciarà novament el drama que suposa el fet de voler promocionar.

Davant aquesta situació, l’SME vàrem sol·licitar que a banda d’aquest termini de permanència obligatòria de 3 anys, hi hagués un termini de molts més anys de garantia pel moss@. Sol·licitàvem aquesta ampliació de temps, perquè quan s’accedeix a la nova promoció, es fa com a provisional i, amb aquests 3 anys que recull l’Acord de Govern, només es té temps de poder assolir una plaça definitiva en 1 concurs general o 2 com a màxim.

L’Administració no ha volgut fer cas i donar més anys de garantia i, per tant, el que en principi podria semblar una molt bona iniciativa per impulsar la promoció dins el CME, al final és un engany per al moss@ que a mitjà termini, en la majoria de situacions una vegada més es veurà obligat a haver de canviar de destinació.

Qualsevol canvi o novetat us en donarem trasllat immediatament.

Sempre Mossos d’Esquadra