CONSELL POLICIA 9 DESEMBRE 2021

by | des. 10, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dijous 9 de desembre de 2021 s’ha reunit el consell de la policia.


Per sorpresa, unes poques hores abans de la reunió, se’ns va comunicar que al Consell també hi assistiria el Molt Honorable President de la Generalitat, el Sr. Pere Aragonès.
Li vàrem fer arribar al MHP el nostre malestar pel fet que al Govern i també a certs grups parlamentaris els costa molt de condemnar els fets violents al carrer, així com la manca de suport institucional al CME.


També li vam traslladar el malestar existent pel fet de la retirada en la defensa jurídica a agents del CME, i més greu encara, quan aquesta retirada es produeix uns pocs dies abans del judici provocant indefensió als agents. Es va reiterar que siguin clars i que ens expliquin, si tenen intenció de seguir defenent a agents del CME, o si pel contrari no ho pensen fer. Que ens n’informin ja d’un principi per tal d’assumir per part dels sindicats del CME aquesta defensa. Nosaltres, mai deixarem penjats als agents del CME. En aquest sentit, el President, va manifestar que tenen la clara voluntat de seguir defensant jurídicament als agents del CME.


Aprofitant, li vam fer arribar la necessitat de disposar de material adequat per a treballar amb garanties ( Tàser, càmeres d’ús personal, esprai pebre, etc.) i que els efectius de la Policia de la Generalitat, disposin de garanties en l’ús de les eines aprovades al Parlament. No pot ser, que fent ús degut d’allò que s’aprova en la cambra parlamentària, els treballadors/es moss@s en surtin assenyalats i perjudicats.

Al Consell de la Policia, a més a més, s’hi van tractar els següents temes:
– L’any 2022 es recuperarà el 100% del complement de productivitat i a més, en canviarà el model de funcionament.
– El FAS seguirà suspès per la Llei de pressupostos.
– Ens van explicar alguns detalls dels acords assolits a la darrera Junta de Seguretat, entre els quals destaca l’augment del sostre d’efectius del CME fins als 22.006 efectius tenint en compte per al càlcul una ràtio 2,628 mossos per cada 1000 habitants.
S’ha fet una estimació (Nous concursos d’accés, jubilacions, excedències, etc.) en la qual s’estima que s’assolirà el sostre topall dels 22006 cap a l’any 2030.
Pel que fa a aquesta estimació, s’ha pres com a referència noves promocions anuals d’aproximadament 800 efectius i una mitjana de jubilacions anuals de 400 efectius.
– El pressupost destinat al Departament és el més elevat dels darrers anys i entre d’altres, anirà destinat a la nova uniformitat, renovació de 482 vehicles i adquisició de nous per augmentar la flota, manteniment de comissaries, però també construcció de noves comissaries (Torredembarra, Jonquera, Mollerussa), adquisició de mòbils per a tots els agents, càmeres pel Foam, eines d’investigació, etc.
– Ens van donar tots els detalls en matèria de concursos, tant dels que es publicaran en els pròxims mesos com de l’estat de situació dels que estan en curs. Us n’adjuntem cronograma actualitzat.


Per manca de temps i que s’allargava massa la reunió, el Conseller d’Interior va proposar suspendre el Consell de la Policia i reprendre’l passades les festes, concretament el dia 11 de gener de 2022.

Descarrega el cronograma 2022 SPS

Sempre Mossos d’Esquadra