És imprescindible esclarir les informacions sobre “ingerències polítiques” publicades avui

by | des. 5, 2023 | COMUNICATS ALTRES

Davant les gravíssimes informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, ambdues organitzacions sindicals reclamem que s’esvaeixi qualsevol dubte sobre la integritat del cos de mossos d’esquadra.

Avui, alguns mitjans de comunicació han publicat una notícia segons la qual, el Departament d’Interior hauria incomplert l’ordre de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) de lliurar a qui va ser Cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC), uns correus electrònics que s’haurien intercanviat entre la Prefectura i la Divisió de Sistemes d’Informació Policial, respecte la necessitat de validar i confirmar la tramitació  del nivell d’accés en algunes investigacions policials.

Respecte aquesta qüestió, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) volem fer les següents consideracions:

Primer.- Considerem imprescindible que el cos de mossos d’esquadra, la Direcció General de la Policia, el Departament d’Interior, el Govern de la Generalitat i/o el Parlament de Catalunya esvaeixin d’una vegada per totes, els dubtes que sobre aquesta qüestió s’ha generat.

Segon.- La gravetat de les informacions aparegudes avui, fa imprescindible la necessitat que de manera transparent s’aclareixi si s’han produït o no,  “presumptes ingerències polítiques” sobre el cos de mossos d’esquadra i qualsevol investigació policial que aquest pugui o hagi pogut dur a terme.

No creiem a aquest efecte, que les noticies publicades avui ajudin en aquest sentit i creiem per tant imprescindible, protegir la institució que des de la part social representem i dissipar tot tipus de dubte que pugui afectar, sobre la imatge, la integritat i el prestigi de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra.

Tercer.- Si bé fins ara ens hem mantingut al marge sobre aquesta qüestió, des d’ambdues organitzacions sindicals no podem quedar aliens al fets publicats avui. Més quan, no ajuden les informacions respecte les peticions que haurien fet a la Direcció general de la policia, organismes independents com la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació (GAIP) i la presumpta resposta que aquesta hauria obtingut.

Quart.- En aquest sentit, del contingut de les notícies publicades, especial importància pren el fet que segons aquestes, “fonts implicades en aquest intercanvi han reconegut a aquest diari els correus existents”, aspecte que no coincideix (segons sembla) sobre la resposta que la DGP hauria enviat a la pròpia GAIP.

Cinquè.- Per tot plegat i per la gravetat de la qüestió creiem necessari la necessitat d’investigar els fets publicats avui, així com també que es donin quantes explicacions siguin necessàries, en protecció del prestigi que com a Policia Judicial ha assolit també, el cos de mossos d’esquadra al llarg de la seva història.

SAP-SME Junts, serem millors!