La jaqueta per a les Unitats d’Ordre Públic ja és una realitat

by | febr. 1, 2024 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

La nostra reivindicació històrica en la reclamació d’una jaqueta digna per a ARRO per fi ha vist la llum.

Les Seccions sindicals d’ordre públic del SAP i de l’SME sempre hem lluitat per la dignificació de les condicions laborals dels efectius adscrits a la BRIMO i a les ARRO. Unes condicions freqüentment compromeses que exposa als efectius policials en l’exercici de les seves funcions.

La lluita per l’adquisició d’una jaqueta per aquestes unitats, la qual no només ha de protegir els policies de les condicions climatològiques, sinó també dels riscos que es produeixen en les seves actuacions policials (com és per exemple el foc) ha estat constant. I és que ambdues organitzacions podem acreditar que sobre aquesta qüestió portem gairebé 10 anys reclamant per escrit, la dotació d’una jaqueta per ARRO i BRIMO.

Doncs bé! Avui podem dir que aquesta demanda és una realitat ja que, com a sindicats majoritaris, SAP i SME podem anunciar que hem aconseguit que les jaquetes han arribat als efectius d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra.

En aquest sentit, el Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia han de garantir i procurar una òptima imatge corporativa del Cos de Mossos d’Esquadra i dels seus efectius i per tant (si bé lamentem els prop de 10 anys d’escrits i reclamacions) celebrem que amb la dotació d’aquesta peça es resolgui una qüestió que fins ara, mai havia estat resolta.

Enrere quedaran els anys per exemple que a les unitats d’ARRO no se’ls ha facilitat mai cap peça d’abric. Enrere quedaran els anys que aquests efectius policials s’han hagut d’espavilar de manera individual per no passar fred, vestint fins i tot cadascun d’ells una peça diferent, com les jaquetes reflectants d’USC, les jaquetes negres descatalogades o les jaquetes tipus “tres quarts”. Això ha provocat fins avui una imatge molt pobre i desorganitzada d’aquests unitats de cares a la ciutadania.

Des de les Seccions sindicals d’ordre públic del SAP i de l’SME seguirem treballant per la dignificació de les ARRO i de la BRIMO. Encara queda molta feina a fer i seguim reclamant millores per BRIMO, GIDOP, GOAP i ARRO.

Seguirem exigint l’adquisició de materials hidràulics d’obertura, eines alternatives als moltó, adquisició de més i millor material balístic que garanteixin la seguretat en entrades i assalts, així com seguirem denunciant la falta d’elements de retenció de material adients a l’interior dels vehicles, així com també la urgent renovació de tota la flota de parc mòbil.

SAP i SME seguirem treballant i allà on hi hagi una unitat d’ordre públic ens seguireu trobant per escoltar-vos i donar resposta als vostres neguits i lluitar les vostres/nostres reivindicacions.

SAP-SME Junts, serem millors!