REUNIÓ ASSIGNACIÓ EFECTIUS SECTORS TRÀNSIT

by | abr. 8, 2022 | COMUNICATS TRÀNSIT

Aquest dijous 7 d’abril els sindicats representatius del CME i l’Administració, hem tingut una reunió per tractar sobre com es pensa proveir de personal aquells 6 sectors de trànsit que fins fa pocs dies l’Administració pretenia tancar.


En els darrers anys, aquests sectors, a causa del seu pretès progressiu tancament, s’han anat quedant amb poc personal de l’especialitat.
Ara, després de l’intens esforç que vam realitzar des de molts àmbits per aturar aquests tancaments (clica per veure comunicat de 17 de març) des del Departament d’Interior es va decidir fer marxa enrere i que aquests sectors continuessin existint. (clica per veure últim comunicat 31 de març). Davant aquesta bona notícia de la qual ja us vam informar, ara cal prendre mesures per tornar a dotar d’efectius aquests sectors.

L’administració ens informa que hi ha dues opcions i que estan valorant quina de les dues pot ser la més idònia:
• La primera opció seria esperar que de manera natural es cobrissin tots aquests llocs de treball mitjançant el concurs oposició previst per al 2023.
Des de l’SME ja vam registrar petició sol·licitant amb urgència la realització d’un concurs (clica per veure comunicat de 14 de febrer) El nostre sindicat tenim molt clar que l’única opció vàlida per a poder vetllar pel bon funcionament i continuïtat de l’especialitat, és la realització aquest mateix 2022, del concurs que pertocaria el 2023.

• La segona opció que esmenta l’Administració, és la de fer un oferiment per cobrir de forma urgent els llocs de treball amb persones que ja tinguessin actualment l’especialitat o el curs de formació.
El nostre sindicat considerem que si en aquesta opció no s’estableixen uns condicionants benefactors, aquesta és una via abocada al fracàs on no es cobriran de lluny les necessitats. Qui va marxar de trànsit, no era per tornar. En tot cas, en aquesta opció, davant la possibilitat que pogués ser un oferiment obert, des de l’SME hem sol·licitat que els agents que actualment estan a l’especialitat de trànsit, tinguin prioritat a l’hora de demanar destí.


Referent als 6 sectors, han fet una anàlisi de la situació actual comparada amb el 2016 i s’ha constatat que els sectors que més personal han perdut, són Mora d’Ebre i Igualada.
A banda del personal que hi ha a hores d’ara, també valoraran les càrregues de feina de cada sector, per tal decidir si es fa un oferiment només per a Mora i Igualada, o si es fa extensiu a altres sectors.

Per a qualsevol dubte o qüestió al respecte, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra