REUNIÓ CGRO 2 DE MARÇ DE 2022

by | març 8, 2022 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS, COMUNICATS REUNIONS

Aquest dimecres 2 de març de 2022 ens vam reunir amb els cap de la Comissaria General de Recursos Operatius (CGRO) i es van tractar els següents temes:

  • APEN.

– Emmanillament: Es demana que la normativa d’emmanillament de presos, formació i brífings estigui més a l’abast dels agents d’APEN. Els PNT estan publicats a l’abast de tothom i la resta d’informació la tenen els Caps i, per tant, també està a disposició dels agents.

– Desplaçaments d’interns a diferents hospitals: Fa temps per un problema d’obres, es va canviar l’hospital de referència de visita d’interns que era Martorell i actualment és Terrassa. L’INSS comunica que l’hospital de Martorell no està encara preparat per poder acollir les visites dels interns

– Custòdies: A la planificació de custòdies es produeixen perllongaments que no s’ajusten al Decret de jornada i horari. Segons la CGRO són situacions imprevisibles i que, per tant, és complicat en aquests casos poder ajustar-se a la normativa d’horaris. Intenten ajustar-se per tal que sigui el menys precari possible per l’agent que fa aquestes custòdies.

  • BRIMO

– Reestructuració de la Brigada Mòbil: Estan en espera de publicació del Decret d’Estructura que no estarà llest fins al mes de juny i serà aleshores quan podrem saber més detalls de com queda aquesta reestructuració.

– Formació: També s’està a l’espera del Decret d’estructura per poder saber com s’acaba organitzant la formació de l’Àrea.

  • GEI

– Manca estructura interna del grup: Estan en espera de publicació del Decret d’Estructura que no estarà llest fins al mes de juny i serà aleshores quan podrem saber més detalls de com queda aquesta nova estructura.

  • MITJANS AERIS

– Horaris: l’horari marc de Mitjans Aeris, és un 7×7 en format especial específic i s’apliquen guàrdies no presencials. Tot està consensuat amb els agents de la unitat.

– Instal·lacions i uniformitat: Sobre les noves instal·lacions de l’aeroport de Sabadell estan en fase de construcció i no tenen més informació.
Des del mes de novembre que ja s’ha unificat la uniformitat de dotació pròpia.

  • TEDAX

– Emmagatzematge, destrucció i transport d´explosius: Hi ha una pòlissa d’assegurança que cobreix qualsevol dany personal i també material.
La destrucció d’explosius de mida petita es fa a Can Padró i els de mida gran en graveres. S’està mirant de tancar un acord amb una gravera de la Noguera.

  • UIM

– Es demana si hi haurà noves promocions per accedir al grup de muntanya i la canina: La CGRO comenta que estan estudiant aquesta possibilitat..

  • QÜESTIONS GENERALS

– Concurs oposició i oferiments diverses especialitats (GEI, TEDAX, UIM, CANINA…). Des de la Comissaria General Tècnica s’han fet informes per tal que malgrat que no estigui previst al cronograma, que es pugui encabir concursos de totes aquestes especialitats “petites”, si no és aquest 2022, almenys a principis de 2023. No tenen previst de fer oferiments de cap d’aquestes especialitats.

– Oferta bosses hores extres GEI i/o TEDAX: La directriu que es té sempre és de mirar de no sobrepassar les hores màximes anuals establertes al Decret de jornada i horaris. S’ha comprovat que només s’ha superat aquesta jornada en casos molt concrets i, per tant, no justifica la necessitat de crear bosses d’hores extres.

– Llocs segona activitat: La graella de llocs de treball per a segona activitat ja es coneguda a través de la COPSA.

– Pàrquing exterior EGARA: El pàrquing no pertany al Departament. És de l’ajuntament i no es pot fer cap mena d’actuació en aquell espai, ja que el conveni que tenia el Departament d’Interior amb l’ajuntament ja està caducat.

Qualsevol cosa que pugui passar al pàrquing, cal reclamar-ho a l’ajuntament de Sabadell.

Sempre Mossos d’Esquadra