SAP i SME denuncien l’impagament de les eleccions municipals de 2023

by | febr. 19, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Vist que un any després el Departament d’Interior encara manté el deute amb gairebé 200 efectius, denunciem judicialment l’impagament.

A principis del mes de gener, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) adreçàvem un escrit a la Subdirecció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia denunciant l’impagament de les eleccions municipals del maig del 2023 a gairebé dos-cents (200) efectius de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona.

De l’escrit presentat, ni rastre de la resposta. Mentre, els efectius policials afectats segueixen patint la deficient gestió que s’està fent sobre aquesta qüestió, alhora que el Departament d’Interior manté el deute amb les seves persones treballadores, tot emmascarant-ho sota la simple excusa de “l’errada administrativa”.

Sobre aquesta qüestió, des d’ambdues organitzacions sindicals considerem que en cap cas un efectiu del cos de mossos d’esquadra ha d’assumir les “errades administratives” que amb massa freqüència, veiem que es produeixen en la gestió de la Policia de la Generalitat.

No és de rebut que el Departament d’Interior mantingui gairebé un any després, el deute amb els seus treballadors i les seves treballadores. No és de rebut que dues-centes persones membres del cos de mossos d’esquadra, gairebé un any després d’haver garantit la seguretat en unes eleccions municipals, encara no hagin percebut les retribucions a les quals tenen dret.

Des del SAP i des de l’SME quedem perplexos com el Departament es mostra passiu davant d’aquesta qüestió i denunciem que aquesta mala praxi d’impagament als seus treballadors i treballadores s’està aplicant amb massa freqüència, en el pagament de diferents retribucions i conceptes.

I és que, per contra de quedar-se parat i passiu a l’espera de no saber encara a què, el Departament d’Interior hauria de ser proactiu i no descansar fins a retribuir el 100% de les retribucions que els mossos i les mosses d’esquadra han generat fruit del seu esforç i del seu treball.

Per tant, en ares del silenci que manté l’Administració, des del SAP i des de l’SME posem a disposició de la nostra afiliació, els Serveis jurídics de la FEPOL a fi de denunciar per la via judicial corresponent el pagament d’aquestes retribucions, així com també dels interessos de demora que s’hagin pogut produir.

Així que si ets una de les persones afectades, posa’t en contacte amb el teu delegat i la teva delegada de referència de les dues organitzacions sindicals i t’indicarem com iniciar la reclamació administrativa. Així mateix, les dues organitzacions sindicals denunciarem aquesta qüestió en la propera sessió ordinària del Consell de la Policia prevista per al proper 1 de març del 2024.

Havent avançat la pregunta per escrit d’aquesta qüestió esperem que el Departament d’Interior ens pugui donar les explicacions oportunes sobre les “errades administratives” produïdes, així com de les accions fetes per evitar que aquestes no es tornin a produir en un futur.

SAP-SME Junts, serem millors!