SAP i SME denunciem davant la Inspecció de Treball les condicions de la Unitat Central de Mitjans Aeris

by | febr. 20, 2024 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

En una denúncia presentada davant la Seguretat Social, les nostres organitzacions sindicals reclamen per aquests efectius el material necessari per treballar a molt baixes temperatures.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem denunciat davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, les condicions sota les quals han de treballar els efectius de la Unitat Central de Mitjans Aeris del cos de mossos d’esquadra.

Cansats de la passivitat de la Direcció General de la Policia per dotar de dotze jaquetes (12!) de plomes als efectius de la Unitat Central  d’Intervenció Aèria Tripulada, ambdues organitzacions sindicals ens hem vist obligades a presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball.

Recordem que en escrit presentat a la Direcció General de la Policia el passat mes de novembre del 2023, SAP i SME demanàvem que, “en compliment de la normativa vigent, es dotés a aquets dotze efectius policials, del material necessari que garantís la seva seguretat i la seva confortabilitat”, tal com entre d’altres, d’una jaqueta de plomes.

En el mateix escrit denunciàvem que aquests efectius (per haver de treballar en alçada) estaven aguantant temperatures extremadament baixes i per tant era necessari dotar-los de jaqueta plumífera, tal i com tenen els efectius del cos de bombers, els efectius de la Unitat de Muntanya o els efectius de Recerca de persones de la Unitat Canina del cos de Mossos d’Esquadra. Alhora, SAP i SME ho hem estat reclamant reiteradament en les diferents reunions que, com a organitzacions sindicals hem mantingut amb els responsables de la Comissaria General i els Serveis d’Administració de les Unitats Centrals.

No obstant, el silenci de la Direcció General de la Policia i les oïdes sordes que el Departament d’Interior ha mantingut respecte les nostres demandes, ens veiem obligats a recórrer a la Inspecció de Treball per assolir una dotació d’una jaqueta que satisfaci les necessitats operatives de la plantilla.

Enrere queda tot el compromís per escrit de l’Administració, segons el qual aquestes jaquetes haurien d’haver arribat abans de finalitzar l’any 2023. Enrere queda tot el compromís vers aquests efectius policials que se’ls acabaria dotant d’una peça de roba imprescindible per a l’exercici de les seves funcions.

I és que a més s’ha tingut coneixement que ara es pretén dotar a aquests efectius, amb la jaqueta dels efectius d’ordre públic.  Una jaqueta que es mostrarà del tot inútil per aguantar la sensació tèrmica de -30 graus que experimenten aquests efectius quan treballen en alçada.

Molt bona imatge pretén donar el Departament d’Interior amb l’adquisició d’helicòpters, però res fa contra les condicions laborals de les persones que el tripulen i que treballen al seu interior.Com a organitzacions sindicals veiem sorprenent haver de fer comunicats com aquests, per tal que s’adquireixin 12 peces de roba.

SAP-SME Junts, serem millors!